Facebook Pixel

Ulubione oferty

PL
Antal - agencja rekrutacyjna
PL EN CZ
Enloyd - agencja rekrutacyjna
EN HU
Antal - agencja rekrutacyjna

Zagadnienia

Szanowni Państwo, 

Z przyjemnością przedstawiamy kompleksowy raport, który skupia się na kluczowych pytaniach dotyczących sposobu odżywiania w miejscu pracy. Tempo życia i dynamiczny charakter środowiska pracy mają istotny wpływ na różne aspekty naszego życia, w tym - co i jak jemy. Długie godziny spędzone w biurze, pośpiech, stres oraz łatwy dostęp do niezdrowych przekąsek mogą znacznie utrudnić zadbanie o odpowiednią jakość posiłków. Badania przeprowadzone przez Health Enhancement Research Organization (HERO) jednoznacznie dowodzą, że pracownicy, którzy regularnie zdrowo się odżywiają mogą zyskać aż o 25% większą wydajność w pracy. To przekonujący argument, który powinien zwrócić uwagę pracodawców na znaczenie budowania świadomości w tym zakresie. 

Jesteśmy przekonani, że nasz raport dostarczy istotnych informacji, które pozwolą zrozumieć, jak możemy lepiej dbać o zdrowie i dobre samopoczucie w miejscu pracy. 

Z poważaniem, 

Marta Stańczak, CEO Corporate Services, Sodexo Polska  

Artur Skiba, Prezes Antal  

Zawartość

Głównym celem badania było dokładne zrozumienie i analiza nawyków żywieniowych pracowników w trakcie wykonywania obowiązków zawodowych. Raport odpowiada na ważne pytania: 

  • jakie typowe nawyki żywieniowe przyjmują pracownicy w trakcie pracy,  
  • jak różnią się one w zależności od rodzaju środowiska pracy,  
  • jaki wpływ na styl odżywiania się ma praca zdalna,  
  • jakie warunki i benefity oferują pracodawcy w zakresie żywienia oraz czy spełniają one oczekiwania pracowników?